Hock Advocatuur

Achtergrond


 

Advocaat en MfN-register Mediator

Vanaf 2001 is Alexandra Hock werkzaam als advocaat met als specialisme het arbeidsrecht en het verbintenissenrecht. Daarvoor was Alexandra een aantal jaren werkzaam in het internationale bedrijfsleven (PWC) en heeft daarna de overstap naar de advocatuur gemaakt. Sinds enige jaren is zij tevens werkzaam als geregistreerd MfN-Mediator waarbij de nadruk ligt op arbeidsgeschillen en samenwerkingsproblemen in het zakelijke verkeer.

Alexandra heeft in 2012 Hock Advocatuur opgericht en sinds mei 2018 verbonden aan Dammers Hock Advocaten. Zij werkt zowel als zelfstandig advocaat/mediator vanuit kantoor of op interim basis als advocaat/jurist bij cliënten (in-house). Hiervoor heeft zij jarenlange ervaring opgedaan bij middelgrote Amsterdams en Haarlemse Advocatenkantoren.

DSC_0232_NIEUW2_PortretfotoDe werkzaamheden als interim advocaat/jurist worden verricht om te voorzien in tijdelijke behoefte binnen het bedrijfsleven of advocatenkantoren.

Er wordt zowel voor grote (internationale) ondernemingen gewerkt als voor middelgrote ondernemingen (MKB bedrijven). Zo rekende Hock Advocatuur onder meer tot haar klantenbestand PostNL en GVB.

Als zelfstandig advocaat ligt de nadruk op werkgevers, ondernemingen (profit en non profit) maar ook worden werknemers, ondernemingsraden en vakbonden bijgestaan.

Alexandra heeft in 2007 de postacademische opleiding Arbeidsrecht aan de Grotius Academie met succes afgerond. Zij is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging voor Arbeidsrecht Amsterdam. Vanaf 2015 is Alexandra tevens werkzaam als mediator en is opgenomen in het MfN-register van Mediators en is lid van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA).